Dermaguard krém na ekzémy a opruzeniny
Košík

Popraskané ruce do krve, popraskaná kůže na prstech a popraskané dlaně trápí mnoho lidí. Toto jsou nejčastější příčiny popraskané kůže na rukou:
 

Dyshidrotický ekzém se omezuje na prsty a dlaně. Projevuje se červenými skvrnami s puchýřky naplněnými čirou tekutinou, které praskají, a kůže se olupuje. Toto onemocnění je považováno za druh atopického ekzému, ale může být projevem kontaktního alergického ekzému.

2 1000x1000

 Atopický ekzém – onemocnění vzniká již v dětství. Nejčastější příčinou je genetika, kdy se u příbuzných také vyskytovali alergie nebo astma. Atopický ekzém může u dětí zmizet, objeví se ale nečekaně v období dospělosti jako důsledek stresu, špatného životného prostředí nebo hormonálních změn. Objevuje se na různých místech těla, nejčastěji na krku a obličeji, v záloktí a zákolenní a na rukou. Více o léčbě ZDE.
Kontaktní alergický ekzém je vyvolán přecitlivělostí (vrozenou nebo získanou) na určité látky. Objevuje se nejčastěji na dlaních a v meziprstí a projevuje se urputným svěděním, které postižený většinou rozedře do krve. Vrozená přecitlivělost se objevuje od dětského věku v době prvních kontaktů se zeminou, pískem, prachem, srstí zvířat. Získaná přecitlivělost se rozvíjí postupně. Kůže bývá v prvních fázích spíše jen suchá, někdy lehce začervenalá, občas svědivá. Postupně příznaky nabírají na obrátkách. Více o léčbě ZDE.
Iritační ekzém je následkem přímého poškození kůže chemickými škodlivinami. Může vzniknout po dlouhodobém styku s vodou, mýdlem, čisticími a pracími prostředky. Kůže vysychá, je zhrubělá, svědí, olupuje se a praská. Více o léčbě iritačního ekzémuje ZDE.
Akutní toxická dermatitida se objevuje po kontaktu s žíravinou (SAVO, louh, bazénová chemie atd.), kyselinou, s některou rostlinnou šťávou (bolševník, pastinák atd.) Postihuje každého, kdo s látkou přišel do styku. Zarudnutí střídají puchýře, občas hluboké eroze i nekrózy. Hojení probíhá tvorbou krust a loupáním cárů kůže. Pacienta projevy pálí a bolí, svědění přichází ve stadiu hojení. Léčba se provádí konzervativně – pouze sterilním krytím a převazy.

Bariérový krém Dermaguard nabízí řešení těchto problémů.  Účinně a dlouhodobě chrání pokožku před alergeny a agresivními látkami, posiluje kožní bariéru a omezuje vznik ekzémů.

Koupit krém