Dermaguard krém na ekzémy a opruzeniny
Košík

Objevil se vám ekzém na rukou, v zákolení nebo na obličeji? Správná diagnostika je pro léčbu zásadní.
Téměř čtvrtina lidí v průběhu života zažije, že se jim na pokožce objeví zarudlá místa, která jsou suchá a intenzivně svědí. Někdy v místě kůže i praská nebo se objevují vodnaté pupínky.

Postižený vyzkouší několik lidových rad na zklidnění a když to nepomáhá, navštíví kožního lékaře. Nejběžnější diagnózou bývá kontaktní alergický ekzém nebo atopický ekzém. Lékař odhadne diagnózu kontaktního nebo atopického ekzému nejčastěji podle anamnézy.

Atopický ekzém se objevuje většinou už v ranném věku. Také rodiče atopika mívají buď ekzém nebo astma. Atopický ekzém se objevuje především v loketních a koleních ohybech, na krku a na obličeji. I když ekzém může během doby zmizet, může se kdykoliv projevit. Spouštěčem v dospělosti bývají hormonální změny, stres a nezdravý životní styl.

Kontaktní ekzém se objeví s vrozenou nebo získanou přecitlivělostí pokožky k látkám se kterými přichází do styku. Objevuje se v místě dotyku s alergenem. Může se objevit náhle nebo postupně. Často se objevuje v souvislosti se zaměstnáním nebo prací v domácnosti.

Kontaktní i atopický ekzém mají vemi podobné projevy a proto bývají předepisována stejná léčiva v podobě kotrikoidních mastí. (Kortikoidy ano či ne) Masti jsou velmi účinné. Hormony v nich obsažené účinně tlumí svědění i dráždění a ekzém po nich většinou na čas ustoupí. Za nějakou dobu se znovu objeví a kolečko se opakuje. S každým projevem ekzému se také naruší kožní bariéra a oslabená kůže se i po přeléčení snadněji znovu podráždí. Když se stav pacienta přes nejlepší péči nelepší, lékař by měl uvažovat o změně diagnózy. Měl by provést laboratorní diagnostiku, zda ekzém nevyvolává nějaký alergen v prostředí pacienta. Přijde-li lékař na to, že původně atopický ekzém je spíše alergického původu, má pacient lepší vyhlídky na úspěšnou léčbu. Podaří-li se odstranit příčinu dráždění, projevy ekzému se neopakují nebo ne tak často. Pacient s atopickým ekzémem musí přijmout skutečnost, že se jedná o celoživotní onemocnění a o svou pokožku se bude muset starat intenzivněji než pacient s kontaktním ekzémem, který se bude muset naučit, jak se alergenu vyhnout. Pro oba pacienty, s kontaktním i s atopickým ekzémem platí, že by měli posílit bariérovou funkci kůže. kolaz2Dermatologové doporučují používat bariérové krémy typu Dermaguard. Krém Dermaguard vyváří na pokožce neviditelný ochranný štít proti většině alergenů vyskytujících se v prostředí. Protože alergen nepronikne k pokožce, ta zůstává nepodrážděná. Doba ochrany je kolem 4-6ti hodin. Kůži krém také účinně hydratuje, ale nemastí. Dá se použít na kteroukoliv část těla, mimo sliznic. Krém obsahuje Dimethicon, který z pokožky vyprchává postupně působením kyselosti potu. Krém není parfémovaný a je také volně prodejný v lékárnách.

Koupit krém