Dermaguard krém na ekzémy a opruzeniny
Košík

Dyshidrotický ekzém se vyskytuje na rukou a občas na ploskách chodidel. Lékaři jej spojují s atopickou nebo přecitlivělou pokožkou.
Příznaky dyshirotického ekzému: typická místa výskytu dyshidrotického ekzému jsou dlaně, meziprstí a vnější hrany prstů. Občas se vyskytuje na ploskách nohou.

 Léčba dyshidrotického ekzému je odvislá od fáze, ve které se ekzém nachází. Protože se vždy jedná o reakci kůže na nějaký alergen, v první řadě je od nutné pokožku od dráždění izolovat. Je třeba začít používat ochranné rukavice, nebo pokud je dyshidrotický ekzém v suché, a ještě v nerozpraskané fázi, modernější bariérové krémy, např. v lékárně zakoupený Dermaguard. kolaz

Na suchou fázi dyshidrotického ekzému nepoužíváme mastné krémy, ale řešíme přiměřenou hydratací pokožky zvlhčujícími krémy bez parfemace, ideálně s delší dobou působení. Např. bariérový krém Dermaguard dokáže kromě ochrany pokožky také hydratovat a to 4-6 hodin, aniž by se z pokožky omyl. Pozor na časté mytí rukou – to pokožce neprospívá. Mýdla a čistící pasty pokožku odmašťují a mění její přirozené PH. Drhnutí ručníkem způsobuje v oslabené pokožce mikrotrhlinky a k dsyshidrotickému ekzému se může přidat infekce.

Pokud se pod pokožkou nachází puchýřky naplněné tekutinou, používáme zinkový krém z lékárny. Dlaně můžeme koupat v silně naředěném roztoku hypermanganu světle růžové barvy, nebo v odvaru z řebříčku. Nepoužívejte heřmánek, je to silný alergen a oslabená pokožka na něj může reagovat.

Ve fázi, kdy pupínky nezmizely, ale začaly praskat, kůže se loupe a vytváří se na ní mokvavá ložiska, můžeme se pokusit pokožku zklidnit koupelí v černém čaji. Po koupeli ložisko namažeme ichtoxylovou černou mastí z lékárny.

V této fázi je lepší navštívit dermatologa, aby nám předepsal kortikoidovou mast na předpis. Kortikoidů se není třeba obávat (https://www.dermaguard.cz/blog/52-mast-na-ekzem-s-kortikoidy).

Prevence je nezbytnou součástí života s přecitlivělou pokožkou. Používáním bariérového krému můžete docílit výrazného zlepšení stavu kůže a omezit opakování problémů s kůží.

Koupit krém