Dermaguard krém na ekzémy a opruzeniny
Košík

Mít nebo dostat vlka je české rčení označující zapaření kůže a s tím související opruzeniny. Zvlášť horko, sedavé zaměstnání, nevhodné prádlo nebo neprodyšné sedačky vytváří pro „chycení vlka“ ideální podmínky.

Své by o tom mohla vyprávět většina řidičů z povolání. Opruzeniny konečníku a sedací části jsou jejich častým trápením. Horko, pot a minimum vzduchu mezí pokožkou a sedadlem automobilu způsobí opruzeniny.

Ty jsou živnou půdou pro bakterie, které na kůži žijí. Čím déle je opruzenina nepozorována, tím více bakterie narušují kůži a ta se působením tření odře. V tomto stádiu už o sobě dá opruzenina vědět. Většinou je místo silně zarudlé, pálí nebo svědí. Narušená kůže je také náchylnější k rozvoji kvasinkové infekce.

Léčba opruzenin nebývá složitá. V první řadě je třeba provést řádnou hygienu. Pokožku jemně omýt teplou vodou, namydlit bez použití drhnutí žínkou nebo houbou a důkladně opláchnout. Osušit porušenou kůži je nejlépe pouze vzduchem. Buď vyvětráním nebo lze použít fén s vlažným vzduchem. Lze osušit také jemným poklepem ručníku, ale bez drhnutí a suchou opruzeninu namazat. Co použít na opruzeniny? Krémů a přípravků na opruzeniny je celá řada. Na lehkou opruzeninu, která je jen mírně zarudlá stačí obyčejný dětský zásyp nebo bariérový krém Dermaguard. Na opruzeninu, která už pálí nebo svědí se používají masti na opruzeniny pro děti jako např. Bepanthen. Tento postup se opakuje alespoň 2x denně, než se opruzenina ztratí. To většinou trvá jen pár dnů. Pokud se opruzenina nehojí, je možná infikována kvasinkou nebo bakterií. V lékárně lze zakoupit protimykotické krémy. V případě že i nadále opruzeniny neustupuje a začne mokvat, že je třeba navštívit lékaře.

Pokud se opruzeniny opakují, je důležité vsadit na prevenci. Používat kvalitní bavlněné prádlo, savé autopotahy, často větrat. Krém na opruzeniny, který kolazdokáže předcházení vzniku opruzenin je Dermaguard. Krém vytváří na pokožce bariéru proti působení potu a také omezuje růst bakterií. Krém chrání zhruba 6 hodin, poté je potřeba kůži znovu namazat. Dermaguard lze použít na jakékoliv opruzeniny, pomáhá také při kontaktních a atopických ekzémech.

Koupit krém